Fakültemizde İlk Mezuniyet Coşkusu ve Heyecanı !!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi ilk mezunlarını meslek hayatına uğurlamanın heyecanı ve gururunu yaşadı.
Ege Bölgesinin ilk ve tek orman fakültesi özelliğini taşıyan İKÇÜ Orman Fakültesi, ilk lisans öğrencilerine merhaba dediği Orman Endüstri Mühendisliği bölümünde mezuniyet coşkusu yaşandı. Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen’in ev sahipliğinde Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapılan törende genç mühendislerin mutluluğuna salonu dolduran aileleri ve hocaları ortak oldu.
Programı, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Soyöz, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 2.Başkanı Günay Meşeli ve Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Bozkurt, Fakülte Sekreteri Abdullah Körükçü, öğretim üyeleri ve idari personel yakından takip etti.
Orman Fakülteleri Arasında Tercihlerde İlk İkideyiz
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İKÇÜ Orman Fakültesinin açıldığı günden bu yana daima gelişme gösteren, ilklerin fakültesi olma özelliğiyle bölgeye uzanan etkileşimleriyle örnek fakülteler arasına girdiğini ifade etti. Prof. Dr. Süleyman Akbulut, “2018’den itibaren Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümüne ilk öğrencilerini kabul eden Orman Fakültesi bugün Ege Bölgesinin ilk ve tek Orman Fakültesi olma özelliği ile ilk mezunlarını uğurluyor. Bu tören bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. İnşallah 2024 yılında da Orman Mühendisliği Bölümü’nün ilk mezunlarını burada uğurlamak bizlere nasip olur. Çok kısa sürede Türkiye’deki Orman Fakülteleri arasında tercihlerde ilk üçe hatta ikiye girmiş durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz, mezunları her zaman öncelikli olarak kamu ve özel sektörde aranılan ve en fazla değer üreten ve uluslararası platformda tanınan bir Orman Fakültesi haline gelmektir” dedi.
4 Yıllık Lisans Eğitimi İle Yetinmeyin
Orman Fakültesinin bugünkü seviyeye gelmesinde ve mezunların yetiştirilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele şükranlarını sunan Prof. Dr. Akbulut, gençler için başlayan yeni süreçte başarılı olmanın tek yolunun çok çalışmaktan geçtiğini kaydetti. Prof. Dr. Akbulut, “Biliyorsunuz ki sadece Türkiye koşulları değil dünyanın diğer ülkelerindeki koşullar da 4 yıllık öğretimin belirli noktalarda yeterli olmadığını ve ek donanımlara sahip olmanız gerektiğini gösteriyor. O nedenle, kendinizi yetiştirmeye, geliştirmeye devam edin ve zamanınızı çok iyi değerlendirin. Çünkü zamanı harcamanın yüzlerce yolu vardır ama kaybedilen zamanı geri getirmenin yolu yoktur. Ulaşmak istediğiniz büyük hayalleriniz olsun. Henry Ford’un dediği gibi “Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz Dürüst, ülkesini seven, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çok önemli işler yapabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu bilmelisiniz. Bunu gerçekleştirmek için mücadele edin. Mesleğinizi görev aldığınız her kurum ve kuruluşta en mükemmel şekilde icra edin. Araştırmacı, gelişime ve değişime açık, üretken, düşüncelere saygılı, sorunlara duyarlı bireyler olun. Hepinize ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun...”şeklinde sözlerini tamamladı.
Başarı Eşiğimiz Yükseldi
Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen de konuşmasında törenin gizli kahramanlarının aileler olduğunu belirterek; hem madden hem manen gençlerin her an yanında olan ebeveynleri tebrik etti. Dekan Prof. Dr. Eşen, “2018 yılında ilk öğrencilerimizi alarak aktif olarak faaliyete geçen fakültemizin bugünlerine gelmesinde çok değerli hocalarımız bulunmaktadır. Kurucu dekanımız Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat Sami Çetin Hocamız, Rektör Yardımcısı olan dekanımız Sayın Prof. Dr. Süleyman Akbulut hocamız başarı eşiğimizi çok yükseltti. Gelen noktada bizlere daha da çok çalışmak düşüyor” dedi.
Fırsatlar Da Krizler De Küresel Boyutta Yaşanıyor
Alanlarında deneyimli yetkin bir eğitim kadrosuna sahip olmanın kendileri için çok büyük şans olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Derya Eşen, bu şansın öğrencilerin mesleki hayatı için de büyük deneyim ve şans olduğunu aktardı. Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Eşen, “ İnsan ölünceye kadar öğrenme süreci devam ediyor. Günümüzün baş döndürücü bilim teknoloji gelişmeleri karşısında daima bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor. Fırsatlar da krizler de küresel boyutta yaşanıyor. Size düşen bu süreçte fırsatları iyi değerlendirmek olacaktır. Güçlü yanlarınızı parlatıp, zayıf yönlerinizi iyileştirmeniz sizleri başarıya götürecektir. Sürü içinde kara koyun olun. Kendinizi ön plana çıkaracak fark ettirecek niteliklerinizi kullanmanız size başarı getirir. Dürüst olun, çalışkan olun, merhametli olun, iyi örnek bireyler olun” diye konuştu.
Genç Meslektaşlarımızın Yanındayız
Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 2.Başkanı Günay Meşeli ise Genel Başkanları Hasan Türkyılmaz’ın selam ve başarı temennilerini ilettiği konuşmasında, Orman Mühendisleri Odası olarak her zaman gençlerin yanında ve destekçisi olduklarını vurguladı. Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliğinin Türkiye’nin en önemli meslek gruplarından biri olduğuna işaret eden Meşeli, sektörde nitelikli genç istihdamına her zaman ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Kısa Zamanda Sektör Ve Bölge İle Güçlü Bağlar Kuruldu
İKÇÜ Orman Fakültesinin şehir ve bölge için çok büyük bir kazanım olduğunu ifade eden İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar meslek etik değerlerine bağlı kalan ülkenin ihtiyacı olan iş gücüne katkı sağlayacak tüm genç mühendislere başarılar diledi. İKÇÜ Orman Fakültesinin kısa zamanda sektör ve bölge ile güçlü bağlar kurduğuna dikkat çeken Yonar, “Gençlerimiz fakültelerinden mezun olarak yaşamları için yeni bir aşamayı tamamlamışlardır. Ülkemize, insanlığa böyle aydınlık gençler yetiştirdikleri için başta değerli ailelerini tebrik ediyorum. Donanımlı, başarılı genç meslektaşlarımızın yetiştirilmesinde hiç kuşkusuz en önemli pay öğretim üyelerimizin. Bu katkıları ve emeklerinden dolayı orman fakültesinin tüm akademik ve idari personeline teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Hayallerimizi Gerçekleştirme Zamanı
Fakültenin ilk birincisi olan Buket Fidan arkadaşları adına yaptığı konuşmada çok değerli bilgilerle donatılan bir lisans süreci geçirdiklerini paylaşarak; tüm hocalarına emekleri için teşekkürlerini iletti. İlk mezun öğrencileri olarak fakültelerinde ayrı bir yer edindiklerini ifade eden Fidan, “Burukluğumuzun sebebi okulumuzdan, dört yılı beraber geçirdiğimiz arkadaşlarımızdan ve bizlere her an desteklerini esirgemeyen hocalarımızdan ayrılıyor olmak. Mutluyuz, mezun mühendisler olarak yıllardır kurduğumuz hayalleri artık teker teker gerçekleştirme zamanı. Bizlere tebessümle kendini hatırlatacak İKÇÜ’yü asla unutmayacağız” şeklinde duygularını paylaştı.
Tören, birinci Buket Fidan’ın ardından fakültenin en yüksek ortalamalarını yapan Bekir Bora Keser, Mustafa Fikret Oğuz ile Aksu Dinçer’e plaket takdimi ile devam etti. Fakültenin ilk birincisi olan Buket Fidan’ın mezuniyet kütüğüne isimliğini çakmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Celal Güngör eşliğinde meslek andını içen İKÇÜ’nün ilk orman endüstri mühendisleri coşkuyla kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.